Documentaire films

Voor SMC zijn documentaires en informatieve films een uitgelezen medium om inhoudelijke verhalen op een compacte en aantrekkelijke wijze voor een groot publiek toegankelijk te maken. Gezien de kennis en ervaring van de mensen die bij SMC betrokken zijn ligt de nadruk op archeologie, cultuur, architectuur en het landschap. Meestal zijn de films in combinatie met andere media zoals de serie 'Op het spoor van Romeinen en Bataven'. Een aantal voorbeelden van Documentaire projecten waarbij SMC betrokken is zijn:

'Van der Mey, pionier van de Amsterdamse School' uitgezonden voor AVRO's Close-Up, 'Een brede kijk op de wereld' over het Amsterdams beschermd stadsgezicht en 'Op ontdekkingsreis naar SaƵ Paulo' beide in samenwerking met AT5 de televisiezender voor Groot Amsterdam en 'Hurwenense uiterwaard Natuurlijk', een informatieve DVD in opdracht van Dienst Landelijk Gebied.

Een nieuwe ontwikkeling is films op internet. Speciaal voor dit interactieve medium produceerde SMC 'Impressions of Socio-spatial Analysis' voor de leerstoelgroep Sociaal Ruimtelijke Analyse van Wageningen Universiteit.

Klik hier om verder te gaan naar SMC projecten in ontwikkeling.